Świat pokemon czeka!!!!!! Załóż konto, a zostaniesz przeniesiony do świata Pokemon!!
Postanowiłem wybrać się nad jezioro, popolować na wodne pokemony. W wypożyczalni łudek spotkałem kowalta. Zaczęliśmy rozmawiać i postanowiliśmy wspólnie wybrać się na polowanie. Płacę za łudkę i rozpoczynamy wspólną przygodę.
Oddaję Klemensowi połowę ceny łodzi.
Liczę że uda mi się złapać co najmniej dwa Pokemony w tym miejscu. Mam również nadzieję że nauczymy się czegoś nawzajem razem z Klemensem.
HEAD ADMIN SIŁA NAJWYŻSZA!!
Jesteście w łodzi po małej sprzeczce kto ma wiosłować dosliście do wniosku że będziecie robić to na zmianę.
Płyniecie spokojnie jest cicho (Za cicho) morska bryza was owiewa w powietrzu czuć aromatyczny i intensywny zapach rybich odchodów (xD) Ale nagle tę swojską atmosferę przerywa pojawienie się ze Sterburty Palpitoad'a i Totodile'a ze strony Bakburty! Pokemony równocześnie zaraz po wynurzeniu opluły was Wodą[!] poczym że śmiechem czekały na waszą reakcje!!
======
A tak dla przypomnienia tu macie schemat odpisywania http://ligapokemongra.pun.pl/viewtopic.php?id=64
Teraz kolej kowalta!
No Klemens potem się nimi podzielimy. Najpierw ich pokonajmy! Na łódce pewnie nie starczy miejsca dla dwóch stworków. Starly wybieram Cię! Zawołałem i wypuściłem ptaka.
Starly postaraj się przy kombinacji delikatnego Whirlwinda i Quick Atacku ściągnąć Pokemony na jedną stronę tak by Klemens mógł spokojnie zaatakować obydwu przeciwników!
-Chikorita idź - krzyczę, po czym wypuszczam mojego pokemona z ball'a - przygotuj się stoczymy pojedynek z dwoma przeciwnikami. Starly jest twoim pomocnikiem. Poczekaj na jego ruch a puźniej zaatakuj Tacklem. Postaraj się trafić w obydwóch.
Starly niezdążył wykonać ruchu ponieważ oba pokemony dały nura pod wodę!
Wasze pokemony patrzą na was i czekają na wasze polecenia.
Mówię do kowalta:
-Musimy poczekać, nie mamy żadnego pokemona wodnego więc ich nie wypłoszymy.
Mowię do Chikority:
-Zaraz nas znowu zaatakują, musisz się przygotować. Gdy tylko jakiś się wynuży zaatakuj Tacklem. - po czym zadaję pytanie - chyba pływać umiesz nie?
-Sami nie wyjdą. Może i ich nie wypłoszymy ale zachęcimy by do nas przyszli. Starly zostań. Obserwuj to co się dzieje dookoła i uprzedź mnie jak zobaczysz coś ważnego. Chikorito mogłabyś zrobić trochę miejsca? -Zwróciłem się do Klemensa i jego Pokemona. Następnie wypuszczam Bulbazaura z kulki.
-Wytwórz jakiś słodki pyłek który ściągnie tu Pokemony spod wody. Jak nie przybędą to postaraj się ich wyciągnąć swoimi pnączami! -Poleciłem mojej roślince.
Chikorit'a powiedziała coś tam coś tam po swojemu co miało oznaczać że niewie.
Bulbazaur zgodnie z poleceniem słodki pyłek który zgodnie z planem wypłoszył obydwa pokemony z pod wody. Pokemony powoli zbliżały się w waszą strone, a raczej w stronę Bulwy poke-żółwia stworki wyglądają jak odurzone!
-Szkoda że Leech Seed nam nic nie da. Zawsze mogą się zmyć z nasion. Forest Użyj Vine Whipa tak by związać obydwu przeciwników przy pomocy pnączy! Ściśnij ich i przybliż do Chikority dając jej okazje do ataku!- Zawołałem Bulbazaurowi a następnie zwróciłem się do Klemensa:
-Nie zawiedź mnie! To twoja szansa na atak!
-Możesz spróbować wrzucić przeciwników na statek. Może coś to da - mówię do kowalta.
Wykonuję polecenia kowalta, staram się wykorzystać wszystkie możliwości ataku.
Forset posłusznie użył Vine Whip, ale udało mu się wyciągnąć tylko Palpitoad'a. Totodile wgryzł się w pnącza i Forest musiał go puścić. Gdy Chikorita miała zaatakować Tackle, wolny już totodile użył Ice Fang na Pokemonie, Chikorita mocno to odczuła
Plan nie wypalił
Stan Pokemonów/b]
[b]Forest Kowalt: 90 HP
Stan: Pełen sił, żądny wygranej
Chikorita Klemens: 83 HP
Stan: Pogryziona, ale Pełna Sił
Stan Przeciwnika:
Palitoad: 100 HP
Stan: związany pnączami
Totodile: 100 HP
Stan: Pełen sił, jest wolny i siedzi na łódce
Moje KG
Moje prace
My heart is White
-Forest podrzuć Palitoada w górę, chikorita gdy Palitod będzie spadał uderz go Ostrym liściem który niedawno poznałaś![jeżeli może, bo jeśli nie to tacklem] i przygotuj się na unik. Pomagaj Forestowi!- mówię do mojego poka i do poka kowalta
-Rozpędzasz się młody. Ale z tym żeby wykończyć ich pojedynczo masz niezły pomysł! Forest zamarkuj strzał Razor Leafem a tak na prawdę użyj pnączy by podrzucić go w górę. Potem osłaniaj Chikoritę tak by Totodaile jej nie zaskoczył. Trzymaj go na dystans przy pomocy Razor Leafa! - Rzuciłem Pokemonom nieco zdiwiony że spotkałem dzikiego Totodila umiejącego lodowy atak w tak wczesnym stadium ewolucji.
Forest świetnie zamarkował strzał i podrzucił Poke Żabę. Chikorita chciała już użyć Razor Leaf ale nagle odczuła skutki Ice Fang..Powoli jej ciało zaczęło zamarzać, plan znowu nie wypalił. Gdy Forest Atakował Totodile Razor leaf, on unikał każdego liścia, widać było, że to nie jest zwyczajny krokodylek. Totodile zaatakował Foresta Ice Fang, Bulba ledwo co uniknął ataku.Nagle zauważyłeś, że na ramieniu totodile jest blizna, a raczej jakiś znak.
Czyżby Totodile był już trenowany?!
Stan Pokemonów/b]
[b]Forest Kowalt: 90 HP
Stan: Trochę zmęczony, żądny wygranej
Chikorita Klemens: 80 HP
Stan: Pogryziona, Zamarza
Stan Przeciwnika:
Palitoad: 90 HP
Stan: leży na ziemi
Totodile: 100 HP
Stan: Zdeterminowany, Pełen zapału
------
U mnie nie ma łatwo. Jeśli chcecie to się przepisujcie..
Moje KG
Moje prace
My heart is White